Het reserveren van een vakantiewoning

Nadat u een bepaalde woning (of woningen) geboekt heeft via deze website, ontvangt u van mij zo snel mogelijk bericht of de reservering daadwerkelijk kan plaatsvinden. Indien dit zo is, ontvangt u een boekingsbevestiging met daarin een verzoek tot aanbetaling. Het bedrag dient binnen 5-7 dagen op onze rekening bijgeschreven te zijn.

Ook het huurcontract wat u per mail ontvangt dient te worden ingevuld, ondertekend en naar Meander gescand/gefotografeerd geretourneerd te worden per e-mail.

Voor de klanten uit Europa:

U krijgt een BIC en IBAN code op, zodat u kosteloos geld naar Nederland kunt overmaken.

Betaling restanthuur.

Zes weken voor aankomst dient de volledige huur betaald zijn (incl. borg, eindschoonmaak, toeristenbelasting en linnengoedpakket).

Nadat deze volledige huursom door mij is ontvangen, krijgt u daarvan een ontvangstbevestiging. Tevens krijgt u toegestuurd: een routebeschrijving, informatie over de woning en de sleutel en een folder met tips over de omgeving.

In elke vakantiewoning is een informatie map aanwezig met VVV folders en tips van de eigenaar.

Linnengoed:

Bed-bad en keukengoed kunt u vaak huren. Soms moet u het zelf meenemen of is het in de huur van de woning inbegrepen. Deze informatie wordt altijd per vakantiewoning aangegeven, zie onderaan bij "bijzonderheden".

Bij reservering van de woning kunt u mij laten weten of u een linnengoedpakket wilt. Voor bijna elke woning geldt trouwens dat u zelf de strand/zwembad lakens meebrengt.

Zwembad:

Heeft u bij uw vakantiehuis een zwembad, de zee of een recreatiemeer?
Vergeet dan niet van thuis leuke vermaak spullen mee te nemen zoals zwembandjes, luchtbed, dolfijn, waterpistool en een opblaasbal. Uiteraard is het in de toeristische gebieden en de grote supermarkten ook allemaal te koop.

Supermarkten:

In elke wat grotere plaats treft u 1 of meerdere supermarkten aan die vaak nog een groter assortiment hebben dan in Nederland. Ook in Frankrijk kent men een Lidl, Aldi terwijl de Champion of Super U vergelijkbaar is met het luxe assortiment van bijvoorbeeld AH.

Ook is het leuk om uw inkopen te doen op de markt. Elke week is er ergens wel een markt (meestal alleen de ochtend!). Alle info vindt u in de folder die u van mij krijgt over uw vakantiewoning.

Routekaart:

Een actuele route- of detailkaart is zeer goed verkrijgbaar bij elk Frans benzinestation, supermarkt of boekhandel.

Annulering en/of reisverzekering:

U kunt zelf digitaal een annulerings*- en/of reisverzekering afsluiten, bijv. via www.centraalbeheer.nl of bij uw bank. U kunt als basis daarvoor de optelling van de huursom van de boekingsbrief of van het huurcontract gebruiken.

*Jaarlijks worden er vakanties door plotselinge ernstige omstandigheden geannuleerd.
TIP: Voorkom (betalings)problemen en sluit zo'n verzekering af.

L.P.G.

Als uw auto op gas rijdt is het verstandig om nog op de snelweg te tanken. In de kleinere dorpen in Frankrijk is n.l. meestal geen LPG verkrijgbaar, wél in de grotere steden.

Wasmachine/Vaatwasser:

In bijna alle vakantiewoningen is een wasmachine en/of vaatwasser aanwezig (tenzij anders aangegeven op de pagina van het huis bij bijzonderheden). Neem van thuis zelf een paar blokjes mee om te (vaat)wassen.

Tuin:

De meeste eigenaren die in Nederland of België wonen, zouden het zéér op prijs stellen indien u de plantenbakken af en toe wat water geeft en de tuin een keer sproeit. Zo treft iedereen een frisse tuin aan en dat is wel zo plezierig.

Vertrek:

Laat bij vertrek geen eigendommen achter en kijkt u vooral ook goed de trommels en blikken na. Neem alles wat van u is mee (toastjes, beschuit, pinda's, chips, koek) en was alles af. Zo kan de volgende huurder zijn spullen ook weer goed opbergen. Dat geldt natuurlijk ook voor de spullen in de koelkast en vriezer. Laat s.v.p. niets achter.

Last but not least: leg de sleutel weer neer op de plek waar u hem vond.
Eindschoonmaak: van u wordt verwacht dat de vaatwasser geheel ontruimd is, dat er een schoon aanrecht is, dat de kookplaat of gasstel en koffiezetter schoon zijn en de koelkast/vriezer op ontdooistand staat. 
Indien deze zaken niet schoon worden aangetroffen, heeft de schoonmaakster meer werk en kan dit van de borg worden afgehouden.

CONTACT

Contactpersoon verhuur: Carel Nout
Carel Nout | Meander Vakantiewoningen

+31   06 - 3049 1969

7 dagen/week bereikbaar

KvK: 75 235 587
BTW: NL 00139.2112 B70

OVER MEANDER

Op deze site vindt u een gevarieerd aanbod van vakantiehuizen.
Van eenvoudig tot zeer luxe; voor 2-8 personen; met of zonder privé zwembad, een park zwembad, aan of bij een rivier, tennisbanen, basketbalveld, speeltuintje en/of een jeu de boulesbaan.


VRAGEN?